Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΔΕΣ VS ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣΚΟΣ

Έλαβα στον Λογαριασμό μου στο facebook το Δελτίο τύπου του δήμου Ωρωπού και το δημοσιεύω.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ : Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Λ. Χαλκουτσίου 50
Ταχ. Κώδικας: 19015, Ωρωπός
Τηλέφωνο: 2295 3 20334
Fax: 2295 0 79115
Ωρωπός, 07.04.2015
.
Ο Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού από το 2011 μέχρι και σήμερα, στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, ουσιαστικά, παραμένει στάσιμος. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δυστυχώς, διαδραμάτισε το ρόλο του παρατηρητή και μόνο, σε ένα τόσο σοβαρό έργο. Ένα έργο υποδομής και πνοής παράλληλα. Απόλυτα αναγκαίο και χρήσιμο ίσως, όσο κανένα άλλο. Ο Βιολογικός καθαρισμός του Ωρωπού είχε γίνει αντικείμενο πολιτικών σκοπιμοτήτων και εξυπηρετήσεων.
Ιδιαίτερα τη περίοδο 2011-2014, το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Ωρωπού, ουσιαστικά, «κακοποιήθηκε» από μια διοίκηση που έμεινε δυστυχώς στη συνείδηση του Δημότη του Ωρωπού, ως η πιο αναποτελεσματική. Ήταν μια περίοδος, κατά την οποία τα χρηματοδοτικά προγράμματα έργων υποδομής ήταν ορθάνοικτα. Απόδειξη, ότι τόσο η εκπόνηση της μελέτης όσο και η κατασκευή του έργου είχαν ενταχθεί χρηματοδοτικά στο ΕΠΠΕΡΑΑ και το μόνο που είχε να κάνει η προηγούμενη διοίκηση ήταν να διενεργήσει το διαγωνισμό για τη μελέτη και στη συνέχεια να κατασκευάσει το έργο. Ούτε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης δεν είχε την ικανότητα να κάνει. Αντίθετα, θέλησε όμως να το χρησιμοποιήσει για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και δυστυχώς έχασε την ουσία. Το έργο απεντάχθηκε, τελικά, τον Ιούλιο του 2014 από τη χρηματοδότηση εν μέσω παλινωδιών. Τα χρήματα χάθηκαν, ο Ωρωπός έμεινε μια ακόμα φορά εκτός. Μας δόθηκαν ευκαιρίες αλλά η απελθούσα Δημοτική Αρχή με πλήρη ανευθυνότητα τις έχασε όλες. Χαρακτηριστικό οτι δεν εκδίκασε ποτέ, πριν απενταχθεί το έργο, τις ενστάσεις των διαγωνιζόμενων για τη μελέτη του Βιολογικού. Είχε στη διάθεση της επτά ολόκληρους μήνες μέχρι την οριστική απένταξη του έργου. Στην ουσία απέδειξε ότι δεν ήθελε το Βιολογικό για τον Ωρωπό.
Όμως ο λαός του Ωρωπού, δημοκρατικά, επέλεξε για τη νέα περίοδο ο τόπος μας να πάει μπροστά. Η νέα Δημοτική Αρχή, αφήνει πίσω όλα όσα κατέστρεψε η απελθούσα. Με γνώση, σχεδιασμό αλλά και σωστό προγραμματισμό διαβεβαιώνει ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός του Ωρωπού θα πραγματοποιηθεί. Είναι μια ρεαλιστική δέσμευση, όσο κι αν οι χρηματοδοτήσεις έχουν μειωθεί και η κατάσταση στην οικονομία της χώρας έχει επιδεινωθεί. Παρά το γεγονός ότι το έργο ξεκινά από το μηδέν, αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή έχασε τη μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει και να το ολοκληρώσει, εκμεταλλευόμενη την εμφανώς ευνοϊκότερη οικονομική συγκυρία, εμείς δεσμευόμαστε ότι το έργο θα ξεκινήσει πριν το τέλος της πενταετίας.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον Βιολογικό Καθαρισμό. Είναι ένα έργο πνοής, που θα καταστήσει τη πόλη του Ωρωπού μια σύγχρονη πόλη. Η αναβάθμιση της που θα επέλθει, είναι σημαντική και αναγκαία. Οι φωνές του παρελθόντος καλά θα κάνουν να περιοριστούν, σε αυτό που τους έταξε ο λαός του Ωρωπού να κάνουν. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.
Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του Ωρωπού βρίσκεται πλέον σε σίγουρα χέρια, που με επιστημονική προσέγγιση, εξετάζουν όλες τις παραμέτρους, έτσι ώστε να έχουμε ότι πιο σύγχρονο αλλά και περιβαλλοντικά ορθό. Ο Ωρωπός αξίζει να έχει Βιολογικό Καθαρισμό και θα τον έχει.
Με τιμή,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΔΕΔΕΣ
Πολιτικός Μηχανικός
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Απάντηση  Ευάγγελου Ηλιάσκου π.αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών δήμου Ωρωπού
8-4-2015

 Επιτέλους, αν και πολύ καθυστερημένα, η δημοτική αρχή αντέδρασε με έναν πρόχειρο αλλά και επιπόλαιο δελτίο τύπου, στα όσα έχουν γίνει γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που λέγεται «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ» του Δήμου Ωρωπού, αποδεικνύοντας την απραξία αλλά και τα χαμηλά της αντανακλαστικά αυτούς τους πρώτους εφτά μήνες στο τιμόνι της διαχείρισης του Δήμου.
Αισθάνομαι πραγματικά δικαιωμένος για όλα όσα έχουν γίνει αλλά και όσα έχω πει αφού για άλλη μια φορά αυτή η δημοτική αρχή με τον ίδιο ασαφή, αλαζονικό και υπεροπτικό τρόπο, αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα του τόπου.
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο μιας και έρχεται Πάσχα. Θα επανέλθω αμέσως μετά με πιο αναλυτικό τρόπο γι αυτή την παιδαριώδη και επιπόλαιη δήλωση από την δημοτική αρχή.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ, ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛ. ΗΛΙΑΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου