Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Verba volant,scripta manent.

Πέρασαν μόλις δύο μέρες από την προηγούμενη ανάρτηση μου,και πραγματικά μου φάνηκαν αιώνες.Η αλήθεια είναι ότι είχα τόσο έντονη πίεση αυτές τις δύο μέρες,και τα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο,που όλο αυτό με βρήκε κάπως απροετοίμαστο.
Όπως είχα υποσχεθεί λοιπόν έδωσα δύο μέρες στον δήμαρχο,να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για να ανακοινώσει ο ίδιος,τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους καταδικάστηκε.
Θα περιμένω λοιπόν μέχρι αύριο που έχει προγραμματιστεί τακτικό Δ.Σ.,ώστε να δούμε αν ο Δήμαρχος θα έχει την ευθιξία να αναγνώσει την απόφαση του Δικαστηρίου.
Δεν είμαι μεγαλόκαρδος όμως οφείλω να πω ότι τέτοια χαρά δεν μπορώ να του την στερήσω...Τουλάχιστον μέχρι αύριο...
Όμως επειδή μέχρι αύριο μας χωρίζουν 24 ώρες,αποφάσισα να κάνω μια <<ιστορική>> αναδρομή  με τα όσα έχουν ειπωθεί δημόσια,από τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης,και όχι μόνο,
ώστε να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι...
Verba volant,scripta manent.           

Δημοτικό Συμβούλιο 14-3-2015
Μία μόλις μέρα μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό.
Αντίγραφο από τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωρωπού.
Θωμάς Ρούσσης  


Ιωάννης Οικονομάκος



Γεώργιος Γιασημάκης





Αν και πραγματικά μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό να σχολιάσω την δήλωση του δημάρχου,δεν θα το κάνω.Θα σχολιάσω όμως τις δηλώσεις Οικονομάκου και Γιασημάκη.
Μάλιστα θα είμαι ίσως πιο σκληρός με τον φίλο μου και πρώην Δήμαρχο τον Γιάννη.Φίλε Γιάννη λες σε κάποιο σημείο ότι δεν κυνήγησες ποτέ κανένα και πράγματι έτσι ήταν,λες για την φιλοσοφία σου και την στάση ζωής που έχεις κρατήσει μέχρι σήμερα,σαν γιατρός και σαν άνθρωπος.Θα πω την ταπεινή μου γνώμη δημόσια,κάτι που έχω κάνει κατ΄ ιδίαν.Σεβαστή η στάση ζωής σου,ειδικά σαν γιατρός,όμως επίτρεψέ μου να σου θυμίσω ότι η πολιτική είναι σκληρή,και μάλλον η φιλοσοφία μας θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με ποιον έχουμε απέναντι.Εσύ που κατηγορήθηκες από εχθρούς και φίλους,ότι δεν κυνήγησες κανέναν, έφτασες να πας κατηγορούμενος για τοξικά που άλλοι έθαψαν.
Και να πάω τώρα στον άλλο φίλο μου,(τον πιο παλιό),τον Γιώργο.
Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον αυτά που είχε πει πέρυσι,και οφείλω να ομολογήσω ότι κρατάει μία ψύχραιμη και  συνεπή στάση εδώ και χρόνια,η οποία προφανώς είναι και σωστή, αφού θέλει να έχει πρώτα στα χέρια του την απόφαση του δικαστηρίου,ώστε να καθορίσει την στάση του,στάση για την οποία άλλωστε έχει ήδη  τοποθετηθεί ξεκάθαρα,όπως φαίνεται στα παραπάνω  πρακτικά που δημοσίευσα.
 Φίλε Γιώργο,αύριο είναι η ώρα να τοποθετηθείς και σαν παράταξη και σαν άνθρωπος όπως λες.Και να ξέρεις ότι προσωπικά εμένα με ενδιαφέρει αύριο να τοποθετηθείς πρώτα από όλα σαν άνθρωπος.
Φυσικά και με ενδιαφέρει να ακούσω και τις τοποθετήσεις των άλλων αρχηγών της αντιπολίτευσης.Του Νώντα του Δημητρίου,ο οποίος δίνει τις μάχες του εδώ και καιρό,του Παναγιώτη του Χασιώτη που σαν δικηγόρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η άποψή του,αλλά και του Μιχάλη του Χασιώτη που και αυτός είναι μαθημένος στους αγώνες.
Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι με ενδιαφέρει να ακούσω και την άποψη της συμπολίτευσης.
Αύριο όπως έγραψα προχθές,κρινόμαστε όλοι,απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν,απέναντι στην κοινωνία,αλλά κυρίως απέναντι στους εαυτούς μας...

18 σχόλια:

  1. Γενικότερα κύριε Καμπιωτη βρίσκεστε σε πειρασμό να σχολιασετε τα λογια του δημάρχου μας αλλά όλο καποιες δικαιολογίες βρίσκετε και δεν το κάνετε...είναι λογικό να μιλάτε για τα λογια τον φίλων σας τα έχετε συζητήσει μεταξύ σας ξέρετε τι πρεπει να πείτε και τι οχι.....κάποιο σκοπό έχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εαν οντος το σκεπτικο της αποφασης αναφερει για τοξικα αποβλητα και ο δημαρχος συνηδειτα πλεον ελεγε ψεμματα σε ολο το δημοτικο συμβουλιο ενδιαφερον θα εχουν οι τοποθετησεις τωνκ ΓΙΒΑΣΛΙΑΝ ΔΑΒΡΗ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗ ΔΕΔΕκτλκαι οχι της αντιπολιτευσηςγιατι στην πραγματικοτητα αυτους κοροιδεψε.Τοτε ο δημαρχος εκτος απο ΤΟΞΙΚΟΣ θα ειναι και ΨΕΥΤΗΣ σε ολλου εμας που τον ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχθές η σελίδα της απόφασης γράφει 25-1 ότι βγήκε η απόφαση. Δηλαδή μεχρι σημερα ο Ρούσης δεν την εχει δει; Γιατι ήμουνα στο συμβούλιο του δήμου οταν δούλευε τους συμβούλους ότι δεν την εχει. Του είπε και ο Νωντας να τους δώσει εξουσιοδότηση να την πάρουν αυτοί. Ρε ποσό δούλεμα πέφτει. Ουρτ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MONO O NONTAS THA FONAKSI AVRIO. OLOI OI ALOI MOLIS BLEPOUN TON SIKAMINARXI ALAZOUN BABYLINO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OTI KAI NA KANETE OTI KAI NA LETE O ROUSIS TA INE DIMARXOS ALES TRIS PENTAETIES TOYLAXISTOM. MEXRI KAI O DIKOS SAS O BORIATTIKAS TO KATALABE KAI SAS TO EGRAPSE KIOLAS. PIOS TA KATSI APENANTI TOY RE GIDIA POU TELETEXT KAI DIMARXIES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ' αυτά και μ' αυτά, που σκοπό έχουν μόνο την "καρέκλα", φρενάρετε την ανάπτυξη του Ωρωπού. Εκεί που άλλες περιοχές αναπτύσσονται ραγδαία και "τρέχουν" με χίλια, η δική μας πάει ακόμα με πατίνι. Δήμαρχος ήταν μόνο ο Μέξης, αλλά κι' αυτόν φρόντισε να τον "ρίξει" το πρώτο λαμόγιο της περιοχής, γιατί δεν του έκανε τα χατίρια.
    Νομιζω καταλαβαινόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. APO AYTA POY VLEPO PARAPANO MONO O GIASEMAKIS TA LEI XRONIA TORA...THA DOYME KAI SHMERA TI UA GINEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΟΧΗ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΗ 14 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΗ ΘΕΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΗ 14 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΦΟΥΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΚΩς ΡΩΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΗ,ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΕΘΑΒΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΠΙΩΤΗ ΜΟΥ ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΕΣ ΚΛΟΤΣΕΣ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΘΑΒΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΑΔΑΚΙΑ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Καμπιωτη..δεν θα γίνω χυδαία...για πείτε μου μονο αυτό...ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕΕΕΕ??? Νόμιμοι της κακής ώρας...γελοίο ι....καλεί χωνεψη....

      Διαγραφή

  10. Ομολογώ ότι μου έπεσε βαρύ.Πραγματικά και χωρίς να κάνω στην συγκεκριμένη στιγμή καθόλου πλάκα,δεν νομίζω ότι μπορώ να το χωνέψω. Και χωρίς ίχνος πλάκας,άλλωστε ποιος να βρει κουράγιο για πλάκες τέτοια ώρα,επειδή δεν βλέπω όλο το βράδυ να κοιμάμαι,ξεκίνησα ήδη το κείμενο για την αυριανή μου ανάρτηση,στην οποία βέβαια θα κρατήσω τον λόγο μου που έδωσα προχθές.Αν θέλετε μπορώ να σας αποκαλύψω και τον τίτλο της αυριανής μου ανάρτησης...Ξεκινάει κάπως έτσι...Μια φορά και ένα καιρό,υπήρχε ένα μικρό χωριό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε καμπιωτη χωρίς ίχνος πλάκας η αλήθεια είναι οτι ο δήμαρχο Ωρωπού ο κ Θωμάς Ρουσσης είναι πεντακαθαρος και όρθιος παντα στα δικά του πόδια...και εσεις χωρίς κανέναν σεβασμο πολεμάτε πρωτα τους δημότες του δήμου που έδωσαν με την πλειοψηφια τους την εντολή να διοίκηση τον τόπο μας...και δεν μπορείτε να χωνεψετε οτι ο κύριος ρουσσης θα είναι για πολύ ακόμα δήμαρχος του τόπου μας παντα με την εντολή και την εμπιστοσυνη που του δείχνουν οι δημότες ..και μν ξεχνάτε ποτε αυτό που μας είχε πει στο ξεκίνημα του ως δήμαρχος... ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ...Καλη χώνεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παλεύω με τον εαυτό μου εδώ και μέρες για το αν πρέπει να κάνω αυτό που λέει η ψυχή μου και η καρδιά μου,ή αυτό που λέει το μυαλό και οι δικηγόροι μου.Σας ευχαριστώ που με τα 2 τελευταία σχόλια σας,καταφέρατε να μην μου αφήσετε κανένα δισταγμό για το ποιο από τα δύο θα κερδίσει. Θα σας παρακαλούσα αύριο να μην χάσετε την ανάρτησή μου.Πιστέψτε με θα σας ενθουσιάσει .Αααα και να σας ευχαριστήσω που με παρακολουθείτε μέχρι τέτοια ώρα,όμως σήμερα το βράδυ κοιμηθείτε ήσυχη.Ες αύριον τα σπουδαία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εαν αυριο στην αναρτηση σας κΑΜΠΙΩΤΗ αποδειξετε οτι η αποφαση λεει για ΤΟΞΙΚΑ το να εχετε εμπιστοσυνη στον θωμα απο σλοκαν θα καταληξη το μεγαλυτερο ανεκδοτο και τοτε τον ρουσση δεν θα τον χωραει ο ωρωπος θα πρεπει να τα μαζεψη και να ΦΥΓΗ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Λαός είναι όχλος και εσείς κύρια/α των 12:26 να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και όχι στον Θωμά.Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση της Ελλάδας, και την κατώτερη του Δήμου Ωρωπού.
    ΥΓ:Το σχόλιο είναι προσωπικό και αν σας βάζει σε σκέψεις, είσθε σε καλό σημείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμπιωτη να ξερειs οτι στα αρχεια ....συμπεριλαμβανεσαι και εσυ μεσα σε ενα ειδικο πινακακι,ρωτα τον φιλο σου τον οικονομακο να σου πει τι ειχε γραψει....για σενα...που εισαι ο φαροs τηs ηθικηs....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ

    Τι ακολουθει στην συνεχεια??

    Ποιος μπορει με ενα απλο χαρτι, να παραχωρει με τοση ευκολια, χωρους υψιστης πολιτικης και πολιτισμικής κληρονομιας της πατριδας μας?

    Ποιος μπορει, τοσο ευκολα στα μετρα των πολιτικων συσχετισμών, να κανει τετοιες συμφωνιες, προσβλεποντας τι αραγε??

    Ειναι περιοδος μεταγραφων ΚΥΡΙΕ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗ, σε καταλαβαινω απολυτα. Και σαν γνησιος τεχνικος μανατζερ του συνδιασμου σου εχεις και την αναλογη αγωνία.

    Εκει σας τοποθετησαμε γιατι σιχαθήκαμε αυτους ακριβως τους συσχετισμούς. Στην φτωχη εδω πατριδα που γεννηθηκα το λεμε και ΚΟΛΕΓΙΕΣ, αλλα εαν πραγματικα γνωριζατε την ιστορια του τοπου μου αλλα και του χωρου, που αβασάνιστα παραχωρησατε, για καθε ειδους πολιτιστικα και αμφιβολου ποιοτητας δρωμενα,θα ειχατε την ΤΣΙΠΑ, οπως λετε στην δικια σας πατριδα τουλαχιστον να ρωτησετε.

    Δικια σας επιλογη, τα στελεχη που θα επιλεξετε. Εμεις μια φορα θα σας κρινουμε άλλωστε. Θα πρεπει ομως να μαθει και ο κοσμος τι πραγματικα συμβαινει με τα μελλοντικα σας ''στελεχη''.
    Ειναι ψέματα λοιπον πως κατοπιν προσφυγής στην δικαιοσυνη του εν λογω ''στελεχους'', καταφερε να επιτυχει διαταγη πληρωμης κατα του Νομικου Προσωπου, προκαλωντας απιστευτη ταμειακη δυσλειτουργια τουλαχιστον εξι μηνων, που παρολίγον να αφησει τα παιδάκια του παιδικου σταθμου νηστικά?

    Αυτα βεβαια δεν τα ηξερες, οταν συντρωγατε με το εν λογω ''στελεχος'', εκει πανω στα χωρια σου, δυο μερες μολις μετα την παταγωδη αποτυχια της να ειναι σε εκλογιμη θεση του ψηφοδελτιου που στηριξε, και την κρισιμη εβδομαδα μοιραζε δικα σας ψηφοδελτια, επιβεβαιωνοντας την συμφωνια που τωρα μολις υλοποιείς.

    Μπραβο ΚΥΡΙΕ ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗ, άξια παρεχεις τις υπηρεσιες σου. Εδω στην παραλια, κυκλοφορουν πολλα ορφανα και σαπακια της πολιτικης. Κανε καμια βολτα το καλοκαιρι στην θαλασσα. Θα πετυχεις πολλους και πολλες.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αντε να σε δω τι θα ανεβασεις για την κολλητη σου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή