Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταδικάστηκε και στο εφετείο ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης,για τις τοξικές χωματερές Συκαμίνου.

Εκδικάστηκε σήμερα από το Ζ' τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών,η ένσταση του Δημάρχου Ωρωπού,Θωμά Ρούσση,κατά της απόφασης του Δ' μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών (13-3-2015),η οποία είχε καταδικάσει πρωτόδικα τον κατηγορούμενο,σε 15 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο.
Η σημερινή απόφαση λοιπόν ήταν κόλαφος για τον κατηγορούμενο Θωμά Ρούσση,(ο οποίος μάλιστα δεν παρευρίσκετο στο Δικαστήριο),τόσο όσο αφορά την ποινή,αλλά πολύ δε περισσότερο,όσο αφορά το σκεπτικό της απόφασης.
Δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ πρόστιμο,για τις δύο τοξικές χωματερές στο Συκάμινο.
Η απόφαση λοιπόν στο εφετείο δεν μειώθηκε στο ελάχιστο και έκανε δεκτό το σκεπτικό της πρώτης απόφασης,την οποία ο δήμαρχος Ωρωπού πριν λίγες μόλις μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο,και μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης διερύγνυε  τα ιμάτια του ότι δεν την έχει.
Κύριε Ρούσση μήπως είναι αυτή η απόφαση η οποία..........................δεν γνωρίζετε???

Στην ζωή μου αγαπητέ κύριε Δήμαρχε έχω μάθει να παλεύω  και να αντιστέκομαι,όταν έχω δίκιο μόνο με όσους είναι όρθιοι και νιώθουν δυνατοί να σταθούν απέναντι μου.
Σήμερα λοιπόν επειδή γνωρίζω καλά ότι μετά την σημερινή απόφαση δεν είσαι όρθιος,δεν θα δημοσιεύσω την απόφαση,αλλά θα σου αφήσω δύο μέρες,να συγκάλεσις έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και να ανακοινώσεις εσύ ο ίδιος στο Σώμα,γιατί ακριβώς έχεις καταδικασθεί.
Ώστε να αναλάβουν  και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης,τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Θέλω κλείνοντας να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στον μόνο άνθρωπο από όλους τους κατοίκους του Συκαμίνου,που είχε το θάρρος να φέρει την υπόθεση αυτή στην δικαιοσύνη,και μάλιστα όταν ο Ρούσσης ήταν στην παντοδυναμία του,(2010),τον οποίο πριν περίπου έναν χρόνο,τον έκρινα ίσως πολύ
σκληρά,γιατί τον θεωρούσα φίλο μου και ένοιωσα ότι πρώτα από όλα,πρόδωσε τον εαυτό του και τα πιστεύω του.
Αναφέρομε βέβαια στον εκδότη της εφημερίδος ΑΣΩΠΟΣ,τον Δημήτρη Τσακάλη.
Αυτός ο τρελός λοιπόν βρήκε το θάρρος όταν οι περισσότεροι σφύριζαν αδιάφορα να μπει μπροστά και να ξεκινήσει μόνος του έναν αγώνα που για πολλούς ήταν χαμένος από τα αποδυτήρια.
Ξέρω καλά ότι άντεξε πολλά και τον έκρινα σκληρά,επειδή δεν άντεξε ίσως μέχρι το τέλος του μοναχικού αυτού αγώνα.
Επειδή πρώτα από όλα νοιώθω ότι πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου,όφειλα σήμερα μετά από ένα και πλέον χρόνο,με ποιο ψύχραιμη σκέψη,να το καταθέσω... 

34 σχόλια:

  1. Μπραβο ρε ΜΑΓΚΑ.Απλα ενα μεγαλο μπραβο.Εχεις μεγαλες κοχωνες που λενε και οι ισπανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TOSO KAIRO EPSAXNAN TIN APOFASI KAI TOYS DOYLEBE O ROYSIS KANONIKA.RE KSIPNATA ESIS EKIPERA STIN ANTIPOLITEFSI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ EΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΣΤΟ ΘΩΜΑ XAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοχωνες κοχωνες αλλα εχε και το νου σου τα βραδυα που γυρνας στο χαλκουτσι,με ολους αυτους που τα εχεις βαλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΜΠΙΟΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τωρα τι θα γινει. Νομικα εννοω.Θα εχει καποια επιπτωση σαν δημαρχος η τζαμπα ολα αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα...μαλιστα....το μονο που θέλετε να καταφέρεται << κύριε >> Καμπιωτη αυτό έχετε περάσει στους δικούς σας...αν θα έχει κάποια επίπτωση σαν δήμαρχος ή όχι...μπράβο σας...αυτό είναι το θέμα σας....και φυσικά όχι οτι νοιαζεστε για το καλο του Ωρωπού....

      Διαγραφή
    2. Απαντάτε σε εμένα για σχόλιο κάποιου πολίτη που ούτε καν γνωρίζω....2101234567,το τηλέφωνο του ψυχιάτρου μου...Νομίζω ότι στην παρούσα φάση θα σας είναι χρήσιμος...

      Διαγραφή
    3. Σας δίνω να καταλαβαιτε τι έχετε δημιουργήσει στον κύκλο σας...

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε και κατάλαβα...

      Διαγραφή
  7. ενα μεγαλο μπραβο για αυτο που εκανες την προηγουμενη βδομαδα,που λογω δουλιασ δεν προλαβα να γραψω,ενα μεγαλο μπραβο για την αντοχη σου και την επιμονη σου αλλα πιο πολυ το μεγαλυτερο μπραβο για την τελευταια παραγραφο της αυτοκριτικης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε καμπιωτη, αξιος για την επιμονη σου και για την μαγκια σου να αυτοκαταγγελθεις για το λιμενικο ταμειο

    Ενας φιλο σου απο τα ορεινα του δημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί φίλοι που στέλνετε μηνύματα ανώνυμα,δυστυχώς σε πάρα πολλούς από εσάς δεν έχω την δυνατότητα να ανεβάσω τα μηνύματα σας,διότι αν το κάνω θα μου απαγγελθεί λίγο παραπάνω από τον μισό ποινικό κώδικα...Δεν έχω πρόβλημα να δημοσιεύσω σχόλια λίγο ποιό σκληρά,αρκεί να έχουν ταυτότητα google η email.Και πάλι δεν θα μπορέσω να δημοσιεύσω αυτά που εκφράζονται με απρεπείς και χυδαίους χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Καμπιώτη ο κύριος Ρούσσης το 2010 έλαβε ένα τεράστιο νούμερο ψήφων από αυτό το χωριό, σε συνέχεια των προηγούμενων εκλογών στο ίδιο χωριό και ο συνδυασμός του το αυτό . Υπάρχει κάποιος σε αυτό το Δήμο ή και στην Ελλάδα όλη που νοιάζεται για το τι θα πάθουν οι κάτοικοι αυτού του χωριού, όταν οι ίδιοι το "γουστάρουν"!
    Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά επί της ουσίας για τους κατοίκους αυτού του χωριού, "αφόδευσε η φοράδα στο μπουρδέχτι".
    ΥΓ: Επίσης και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι σύμβουλοι που τον στήριξαν και τον έβγαλαν δήμαρχο αλλά και εξακολουθούν και τον στηρίζουν οι μαντράδες α.ε. που για την καρεκλίτσα και το φαγοπότι δεν μιλάνε ενώ ξέρουν, δεν έχουν καμία ευθύνη με καμπιοτη; Δεν βλέπω να τους αναφέρετε καθόλου. Αυτοί είναι καλύτεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας πούμε < κύριε > Καμπιωτη θα έπρεπε να εκφραζεστε καλυτερα..... Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΡΘΙΟΣ....έχει δει πολλά φίδια να σέρνονται όπως εσείς και αρκετοί αλλοι,όπως λέει μια παροιμία στο χωριό μου << ονόματα δεν λέμε και οικογένειες δεν θιγουμε>> αλλά δεν σύρθηκε μαζί τους...αυτά είναι επιλογές...συνεχίστε το έργο σας...πιόνια είστε του καθενός..θα έρθει η ωρα....καλά σταδιοδρομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είχε ίσως νόημα να απαντήσω στο σχόλιο σας,αν ήταν επώνυμο.
      Πραγματικά τώρα δεν έχει νόημα ούτε καν να σχολιάσω,αν και μπήκα προς στιγμήν σε πειρασμό.

      Διαγραφή
    2. Μμμμμμ...ίσως έχετε δίκιο σε αυτό γιατί εσείς που τα έχετε κανει ΟΛΑ επώνυμα και ΠΑΝΤΑ με καλη θέληση χωρίς να θέλετε να βλαψετε κανέναν μονο αν σας έγραφα επώνυμα θα μπορούσαμε να μου απαντησετε...παρ' όλα αυτά είναι λιγάκι γελοίο αυτό που λέτε...ξέρετε εσείς καλυτερα απ τον καθένα τι θα μπορουσα να εννοώ...καλη συνέχεια στο <> έργο που σας έχουν βάλει να κάνετε
      ..

      Διαγραφή
  13. OXI MONO DEN EKANE EKTAKTO SYMBOYLIO ALLA ANEVALE KAI AYTO POY EIXE PROGRAMMA GIA THN PARASKEYH.MARESI RE KABIOTI POY TON ERIKSES STO FILOTIMO.
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. XILOS PADIO TSAKALIS ARPAXTES ,MOUGKAAAAAAA STI STROUGKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ειναι σα τον καφε.... ΠΑΝΩ απο ενας την ημερα
    ΣΕ πειραζει στα ΝΕΥΡΑ!!!!!?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε μαζευτεί ΑΡΚΕΤΟΙ και μπερδευεστε για αυτό....θα το ξεπερασετε...έχουμε ανεχθεί και εμείς πολλους

      Διαγραφή
  16. Κε καμπιωτη 1 6 8 9......σαs λεει κατι; την επομενη εκλογη θα την παρειο ΡΟΥΣΣΗΣ απο την α΄κυριακη γιατι συνεχιζετε την ιδια τακτικη και την ιδια πολιτικη.Δεν βαλατε μυαλο ακομη και θα ερθει η στιγμη που θα το πληρωσετε...Μονο το φιλικο σαs περιβαλλον πιστευει αυτα που λετε και αυτα που γραφετε για τον δημαρχο.Αν θελετε να διεκδικησετε την δημαρχιακη καρεκλα ιδου η ροδοs.. αλλα το πηδημα... δεν ξερω αν το αντεχετε....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας πω.....Εξαρτάται.Εννοείτε πως για να γίνει κανείς δήμαρχος πρέπει να τον πηδήξουν???

      Διαγραφή
    2. Ρε νιονιο δεν παιζεσε με τιποτα. Κλαιω ρε φιλε κλαιω.

      Διαγραφή
    3. Κύριε καμπιωτη συνεχίζετε να είστε Γέλλιος...ωραία πολιτικη...θα πάτε μπροστά....

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη αλλά επειδή δεν φημίζομαι ιδιαίτερα για την ευστροφία μου,αλλά εσχάτως και για την ορθογραφία μου,θα παρακαλούσα δύο-τρεις διευκρινήσεις.Πρώτον θα με ενδιέφερε πολύ να μου συστήσετε και εμένα το μέρος εκείνο που βάζουν μυαλό(προφανώς το έχετε επισκεφτεί).Δεύτερον θα ήθελα να μου επισημάνετε την στιγμή που θα πληρώσω διότι μπορεί να περάσει και να μην το καταλάβω.(Μία στιγμή είναι αυτή).Τρίτον πόσο ακριβώς θα πρέπει να πληρώσω,για να έχω και χρήματα μαζί(μη με περάσουν και για τσαμπατζή).Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια στο δεύτερο σχόλιο,ότι δηλαδή ασκώ ωραία πολιτική,και ότι θα πάω μπροστά.Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι τι σημαίνει Γέλλιος,αλλά φαντάζομαι κάτι καλό θα είναι και αυτό...

      Διαγραφή
    5. ΗΜΑΡΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΑΝΕΣ.

      Διαγραφή
  17. ΚAMPIOTI ARXODA TOUS EXAFANHSES OLOUS, POU PIGE H ANTIPOLITEFSI
    RADIORUSIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν προσπαθώ να γίνω απολογητής κανενός,και πολύ περισσότερο ενός άλλου blog της περιοχής.Όμως επειδή μου έχουν έρθει πάρα πολλά μηνύματα για το RadioOropos,τα οποία δεν έχω ανεβάσει,είμαι σε θέση να γνωρίζω,καθώς ο διαχειριστής του είναι φίλος μου,ότι υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα,από προχθές,γιαυτό άλλωστε δεν έχει γίνει καμία ανάρτηση.Οπότε μην βγάζουμε αβίαστα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο 9:53 έχει ένα δίκιο, αλλά την αλήθεια δεν μπορεί να την κρύψει κανείς όπως στο κωσταλέξι ή στο συκαμινο. Ο ρουσσης θα χαθεί γιατί απλά δεν είναι παρά μόνο ένας πρόεδρος τοπικού και εν προκειμένω του χωριού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.ΕΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κΚΑΜΠΙΩΤΗ ΕΙΣΤΕ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.ΕΑΝ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΦΕΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΞΙΚΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΟΞΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Mεγαλύτερος Μαγκας ολων ειναι ο Τσακαλης και τον εκατσε στο σκαμνι και τον δικασε και του τα πηρε χοντρα και του χρηματοδοτει την εφημεριδα του.Πρωτος μαγκας λεμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δηλαδη για την απορυπανση του Ασωπου θα εκπροσωπει τον Δημο Ωρωπου ο Ρουσσης?Ειναι τραγελαφικο !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή