Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα Παλάτια.Η Μεγάλη Παρανομία!

Από: tr mart <tr_mart@...............
Ημερομηνία: 30 Απριλίου 2014 - 10:34 μ.μ.
Θέμα: ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ ΩΡΩΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προς: "info@oropos.gov.gr" <info@oropos.gov.gr>, "ipiresia_domisis_oropou@yahoo.gr" <ipiresia_domisis_oropou@yahoo.gr>


Προς 
την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ Δήμου Ωρωπού Αττικής, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ,
την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Δήμου Ωρωπού Αττικής, ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ,
τον ΔΗΜΑΡΧΟ Ωρωπού Αττικής, ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Σας γνωρίζω ότι στον ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ Δημοτικό χώρο μεταξύ της παραλιακής οδού Προποντίδος και της προβλήτας του λιμένα, στην παραλιακή ζώνη στα Νέα Παλάτια Ωρωπού Αττικής, έχει τοποθετηθεί οικίσκος επιφανείας περί τα 20 μ2. Επειδή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων (κατοικιών, γραφείων, αποθηκών κ.λπ.)  σε κοινόχρηστους χώρους, παρακαλώ ελέγξτε την νομιμότητα του κτίσματος αυτού και ενημερώστε με σχετικά. 
Στην ίδια περιοχή έχει τοποθετηθεί μεταλλικό κιγκλίδωμα, κατά μήκος του άκρου της αποβάθρας, προφανώς επειδή κάποιος είχε την φαεινή (και πρωτοφανή) ιδέα να προφυλάξει τους διερχόμενους πεζούς από πτώση .... στην θάλασσα. Η κατασκευή αυτή, κατά την γνώμη μου, είναι παράνομη, πιθανώτατα δεν έχει αδειοδοτηθεί από καμμία δημόσια αρχή (πως άραγε μιά τέτοια κατασκευή θα μπορούσε να λάβει έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ή την Υπηρεσία Δόμησης, αφού σε όλους τους παραθαλάσσιους οικισμούς στην χώρα μας είναι ελεύθερη η πρόσβαση και θέα προς την θάλασσα από κάθε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο ...). 

Σε αναμονή των ενεργειών σας και της ενημέρωσής μου (στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση  tr_mart@............. ),
Με τιμή,

Τρύφων Μαρτιγόπουλος 
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Τηλ. 6977…………..

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα όπως είχα υποσχεθεί με την τελευταία χρονικά
καταγγελία που δεχτήκαμε σαν Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. μόλις 18 μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου. 

Αρχικά είχα σκεφτεί να παραθέσω την καταγγελία του                   κ.ΜΑΡΤΙΓΟΠΟΥΛΟΥ τον οποίο δεν έχω την τιμή να γνωρίζω χωρίς σχόλια.

Όμως δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να κάνω και εγώ δύο τρεις ερωτησούλες,μιας και είμαι αυτός που είχα την (φαεινή και πρωτοφανή ιδέα) να προφυλάξω τους    πεζούς από την πτώση στην θάλασσα.

α)Αλήθεια, Η αποβάθρα του λιμανιού τι είναι τελικά σύμφωνα με την καταγγελία?  ΠΑΡΑΛΙΑ ή ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ?

β)Τι  ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι τα κάγκελα εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και την θέα προς την θάλασσα?

γ)Επειδή δεν σας γνωρίζω προσωπικά.Είναι αλήθεια ότι είχα την τιμή να δεχτώ καταγγελία από τον εμπνευστή και μελετητή της οδού Μαρμαρά-(ΠΑΛΑΤΙΩΝ) που βλέποντάς την ομολογώ ότι μπορώ να την συγκρίνω μόνο με αντίστοιχους εμπορικούς δρόμους στην Αθήνα?
Ας πούμε για παράδειγμα στα Βριλήσσια.............

Αν τέλος θεωρείτε ότι σφάλαμε γιατί τοποθετήσαμε κάγκελα μετά από σαράντα χρόνια,και γιατί φτιάξαμε επιτέλους ένα ανθρώπινο γραφείο για τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής,τότε πραγματικά να ζητήσω συγνώμη,και η καινούργια διοίκηση που θα αναλάβει ας τα αφαιρέση.

Πάντως για την ιστορία, μετά την ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ νομιμοποίηση χερσαίας ζώνης στην Ελλάδα,τα κάγκελα και το γραφείο είναι απολύτως νόμιμα, όπως άλλωστε αποφάνθηκε και η πολεοδομία Καπανδριτίου όπου φροντίσατε να μας στείλετε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου