Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣΚΟΣ :Βιολογικοί Ωρωπού.

                      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛ. ΗΛΙΑΣΚΟΣ                      Ωρωπός: 15-07-2016
                      25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 3
                      ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ                                             Προς: Δήμο Ωρωπού
                     Τηλ. 6977406630                                                 Γραφείο Δημάρχου   
                  Email: iliaskosvag@gmail.com                                   

  Θέμα: Βιολογικοί, Καλάμου - Αγίων Αποστόλων, Μαρκοπούλου - Νέων Παλατίων-                                                                                                                    Σκάλας Ωρωπού - Αυλώνα - Χαλκουτσίου.
         Με αφορμή τη νέα κατηγοριοποίηση οικισμών από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, όσον αφορά την κάλυψη των απαιτήσεων της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ αρ.πρ.310/6-07-2016,  θα ήθελα να ενημερώσω τη Διοίκηση του Δήμου μας ότι ο Κάλαμος και οι Άγιοι Απόστολοι δεν περιλαμβάνονται πλέον στους οικισμούς Γ' προτεραιότητας και ως εκ τούτου τα σχετικά έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των εν λόγω περιοχών, δε δύναται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014-2020!
          Για να μην έχουμε στο προσεχές μέλλον ανάλογες "εκπλήξεις" και με τους οικισμούς των Ωρωποχωρίων και Αυλώνα καλώ τη Δημοτική Αρχή, να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, για την ολοκλήρωση και ωρίμανση του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στη θέση "Στενό Αυλώνα" και να δρομολογήσει την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης σε κάποια από τις προσκλήσεις του  ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που θα εκδοθούν σύντομα.
          Πέρασαν δύο χρόνια, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε καν σαν θέμα Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει συζητηθεί.
          Σας υπενθυμίζω ότι, η προέγκριση χωροθέτησης (Π.Π.Π.Α.) έχει ήδη ολοκληρωθεί με όλες τις εγκρίσεις από τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, η διαδικασία της αγοράς του εν λόγω χώρου έχει τελειώσει και αυτή ακολουθώντας όλες τις νόμιμες ενέργειες  και το μόνο που μένει, είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης δικτύων και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, διαδικασία η οποία έχει σταματήσει στην επιλογή αναδόχου μελετητή. 
         Ολιγωρία ισοδυναμεί με πρόστιμα στο προσεχές μέλλον (30.000 έως 50.000 ευρώ ημερησίως) , που θα επωμιστούν οι δημότες του Δήμου μας .                                                       
         Ας μη γίνει ο Ωρωπός, η Αρτέμιδα της Βόρειας Αττικής !!!!!!!!
                                                                  
                                                                    Ευάγγελος  Καλ. Ηλιάσκος  
                                                 
                                                 Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

                                                                          Δήμου Ωρωπού     

12 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ -ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΩ -Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2011 ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣΚΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ !!!ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ !!! ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οφείλω να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση στην ανάρτηση της ανοιχτής επιστολής του φίλου μου του Βαγγέλη,αλλά και κάποιων υβριστικών σχολίων που με αφορούν(τα ανέβασα και αυτά σήμερα),αλλά όσο και αν φαίνεται παράξενο,είχα να ανοίξω το blog μου πάνω από είκοσι μέρες,λόγω δουλειάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ Κ.ΔΙΟΝΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε των 12,35 που προφανώς είσαι ο ίδιος με των 12,57,όπως έχω πει αρκετές φορές δεν είμαι επαγγελματίας και γράφω μόνο όταν έχω κάποιο ερέθισμα.Ως εκ΄τούτου δεν είμαι πάνω από τον υπολογιστή για να απαντήσω ή να δημοσιεύσω αμέσως.Πάντως με ξεπέρασε όλο αυτό.Σε δύο ώρες από την ανάρτηση και έχοντας να αναρτήσω σχεδόν ένα μήνα,προλάβατε και διαβάσατε 344 άνθρωποι,και εσύ σχολίασες στα πρώτα δέκα λεπτά.Τι έγινε?Με τους υπολογιστές στο χέρι κυκλοφορείτε?Τώρα για να απαντήσω και στο σχόλιο σου με τα λίγα που ξέρω,μου δημιουργείτε ένα ερώτημα.Τι ακριβώς εννοείς?Ο Οικονομάκος και ο Ηλιάσκος κατά την απογραφή το 2011,έκαναν μεταφορές πληθυσμών,ή δεν ήταν τόσο γατόνια όπως οι προηγούμενοι ώστε να μαγειρεύουν ότι τους βολεύει για ευνόητους λόγους.Ξέρεις εσύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΚΑΛΟΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΥΦΤΙΚΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΗ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΞΑΤΕ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΩΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΦΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΕΡΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο κ. ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ; ΠΡΙΝ ΑΠΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο Γ.Π.Σ. ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ!!! ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Βαγγέλης Ηλιάσκος δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης, πολύ περισσότερα από εμένα, όμως από όσο ξέρω για όλα αυτά που αναφέρεις έχει ήδη απαντήσει αναλυτικά μήνες πριν. Εσύ θα μπορούσες να μας αναπτύξεις τι ακριβώς κάνει η σημερινή δημοτική αρχή. Για τους βιολογικούς ένα μεγάλο τίποτα εδώ και δύο χρόνια με μπόλικο καθόλου σε ένα απίθανο ΓΠΣ που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο που για το οποίο πρώτα το ψήφισε και μετά όρισε επιτροπή για να το διορθώσει. Ρε φτάνει πια με την ξευτίλα και τα ψέμματα για να μιλήσω και την γλώσσα σου μπάς και καταλάβεις. Δεν πείθετε ούτε τους εαυτούς πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κε Καμπιώτη, ότι και να λες ο κ. Ηλιάσκος έλαμψε με την αδράνειά του σ' όλα τα πιο πάνω θέματα. Τους Βιολογικούς δεν τους προχώρησε, όσο για το ΓΠΣ είναι δική του ευθύνη που βρίσκεται ακόμα στο ίδιο σημείο. Η σημερινή δημοτική αρχή, ούτε ακόμα 2 χρόνια, έχει κάνει πολλά. Για ρώτα στον οικισμό σου να μάθεις. Τόσο επί Γαβριήλ όσο και επί Οικονομάκου ούτε ένα δρόμο δεν καθάρισαν από χόρτα, άσε το σκουπίδια που ήταν βουνό σε κάθε γωνιά. Όσο για την ξεφτίλα δεν το σχολιάζω, αλλά λυπάμαι γιατί όλοι εσείς βαυκαλίζεστε με την ιδέα ότι μπορεί να ξαναδείτε δημοτική αρχή. Εσείς δεν πείθετε πλέον ούτε τους ευατούς σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Κε ανώνυμε,θα σου απαντήσω με ένα κλεμμένο σχόλιο από ένα φίλο μου που διάβασα πριν λίγο στο FB,και αφορά την δημοτική αρχή που ως φαίνεται υποστηρίζεις.<< Το χαλάκι φούσκωσε, δεν χωράει και πολλά από κάτω. Η βρώμα αρχίζει και ξεχειλίζει..............>>...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε Καμπιώτη δικαίωμά σου να απαντάς όπως θέλεις. Θα πρέπει όμως να έχεις ακουστά για τις "αρπαχτές" από στελέχη της δημοτικής σου αρχής με πετρέλαια, τρίμματα κ.λπ. Όσο για τη δημοτική αρχή θα υποστηρίξω εκείνη που θα προσφέρει τα περισσότερα, τουλάχιστον, για τον οικισμό που κατοικώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε ανώνυμε μου αρέσει που βρήκες και θέματα να αναφέρεις για αρπαχτές. Πετρέλαια και τρίμματα. Πες μου σε ποιο ακριβώς σημείο να γελάσω. Πάντως αν πράγματι ξέρεις κάτι η έχεις κάποια στοιχεία ο δρόμος είναι ο εισαγγελέας και όχι το σχόλιο σου σε κάποιο μπλοκ και μάλιστα σαν ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε Καμπιώτη επειδή ξέρω πόσο έντιμος είσαι, υποθέτω ότι σε άφησαν έξω από τις "αρπαχτές". Πάντως αν θέλεις μπορείς να κάνεις έρευνα σε βενζινάδικα, τοπικές εφημερίδες, site κ.α. Όσο για τον εισαγγελέα δεν είναι δική μου δουλειά, υπάρχουν άλλοι που έπρεπε και πρέπει να το κάνουν. Και αν σε πειράζει που είμαι "ανώνυμος" είναι η προτιμότερη επιλογή. Θα πρέπει να καταλαβαίνεις το γιατί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή